Klatreveggen
Inneveggen vår på Grønnåsen er byens mest allsidige innendørs klatreanlegg. Anlegget ble åpnet i hallen til Tromsø tennis-, squash- og klatresenter i 1999, og inneholder klatrevegg og buldrerom. Det er garderober i hallen.
Åpningstider:
- Mandag-torsdag: 13-22
- Fredag: 13-20
- Lørdag: 11-15
- Søndag: 13-20
Til visse tider foregår det organiserte aktiviteter i hallen, se ukeplanen .
Veibeskrivelse
Adressen er Dramsvegen 200, nærmest nabo er Fløyahallen.
- Med buss: Du kan bruker rute 20 eller rute 24. Med rute 20 går man av på stoppested Breivangvegen eller Velslefrikkvegen. Du må da gå noen hundre meter for å komme til klatresenteret(må du spørre noen, så spør etter tennishallen). Med rute 24 går man av på stoppested Gjennomgangsbygget, som er rett utenfor hallen.
- Til fots: Fra hovedgården på universitetet går du over gangbroen som krysser tverrforbindelsen. Gå forbi gjennomgangsbygget og opp på Dramsvegen. Hallen er da 100 meter unna. Det tar 5 minutter å gå fra hovedgården.
- Med bil: På grunn av forbud mot gjennomkjøring to steder på Dramsvegen er det ikke så lett å finne fram med bil første gang. Det som gjelder er å kjøre tverrforbindelsen, ta av fra denne, og følge skilting mot Tromsøhallen/Grønnåsen kirke. Vel oppe på Dramsvegen skal du ikke svinge opp til Tromsøhallen, men fortsette rett fram noen hundre meter til tennishallen kommer på venstre side.
Klatrerommet
Klatrerommet er ca 10 meter høyt og har mer enn 20 toppankre. Det har paneler i mange vinkler, flere volumer, jammeriss og muligheter for pumpende takklatring. Her er alt fra lette barneruter til tunge konkurranseruter på 9-tallet. Nye ruter skrus og merkes stadig vekk. Det henger tau på mange av toppankrene og alt du trenger av utstyr er sele, sko og sikringsbrems. Dette kan leies i resepsjonen. Av sikkerhetshensyn krever vi at alle brukere av klatrerommet har Brattkort.
Buldrerommet
Buldrerommet har paneler i mange vinkler; fra vertikalt til takoverheng. Det er ca 4 meter høyt, og på gulver er det en 35cm tykk matte som gjør de fleste landinger behagelige. Rommet kan by på nesten oppsiktsvekkende variert buldring, størrelsen tatt i betraktning. Vi har som mål at det skal være merket noen buldreproblemer på alle nivåer. Finner du ikke noe som passer så kan du selv definere et problem, eller du kan spørre noen andre om de kan lage et: Er det noen der som har kalk over hele seg og børster innbitt på de latterligste tak mens han/hun mumler om kaffe og Småbakkan, så vil vedkommende sannsynligvis med glede ta en pause og finne et passende problem til deg. Buldring er sosialt!
Det eneste du trenger av utstyr for å buldre er sko, og det kan du leie i resepsjonen. I rommet står det et par høyttalere med minijack som du kan plugge rett i din medbrakte mp3-spiller. Det kreves ikke brattkort for å bruke buldrerommet.
Vær oppmerksom på følgende: Buldring ender ofte med ukontrollert fall ned på matten. Personer som befinner seg på matten har alltid vikeplikt for buldrere som kommer fra oven. På grunn av risikoen forbundet med å få en buldrer i hodet er det viktig at barn alltid har følge med voksne når de er i buldrerommet.