RettOpp - Klatretur til Hamarøya, Sleppen, 1.-3.7.2011

Vi dro fra Tromsø i strålende vær fredag morgen. Vår eminente sjåfør hadde hentet leiebussen og tok en opplukkings runde før nesa blei satt mot Hamarøya. En flott tur med utsikt til fantastisk natur.

Før vi inntok Ness camping med Olstua tok vi en inspeksjonstur til Sleppen klatrefelt ved Skutvika. Det er et flott felt med kort gangavstand fra parkering. Rutene ligger i forkant av et platå. Det er varierende høyde fra 4 til 25 meter. Primusmotor for sportsklatrefeltet er Knut Høivaag.

Olstua er et flott Nordlandshus med alle fasiliteter og god plass til oss 8 klatrere og sjåføren. Alle var nok så slitne etter den lange bilturen, og spent på neste dags klatring, men uansett blei det tid for god mat og sosialt samvær før vi fant køya og roen senket seg.

Lørdag våknet vi opp til flott vær og fine klatreforhold. Både syns- og bevegelseshemmede fikk sprengt egne grenser ved høyde, vanskelighets grad, klatre på led, rappellering med mer. En måtte ha ekstra ”oppfordring”. Vi hørte fra vår utmerkede instruktør: ” Rappellerer du ikke nå så får du ikke være med i RettOpp – et strålende glad medlem kom jublende ned og hadde tatt et stort skritt for seg selv og medlemskapet i RettOpp”. Navn skal være unevnt J.

Sleppen har 28 ruter med varierende høyde og vanskelighetsgrad. Vi fikk satt opp tau i 9 av dem inkludert rappellering. Med egen kokk og service mann fikk vi boltret oss i rutene og slappet av med grillmat i feltets fantastiske stein gapahuk. Her kunne vi fornemme og nyte utsikten over det flott naturreservatet med mulighet for bading og kanopadling.

Lørdagen blei avsluttet med kveldsmat samt god drikke i kopper og glass. Det blei tid til både erfaringsutveskling fra dagens klatring, gode historier og hyggelig sosialt samvær med flotte venner.

Søndagen opprant med like flott vær med nye utfordringer. Det blir ikke RettOpp`s siste tur til Sleppen klatrefelt. Det var en topp tur og vi er flere som ser frem til nye utfordringer neste gang. Sleppen klatrefelt anbefales på det varmeste. Her er også mulighet for å klatre inne dersom været skulle svikte.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer